Zonnepanelen kopen

De beste
investering van 2021.

Doe nu de gratis dakcheck

Weten hoeveel jij kunt besparen? Doe de dakscan en wij nemen vandaag nog contact met je op.

Reviewsterren Edit B.V.
Reviewsterren Edit B.V.

Beoordeeld met een 9+

Duurzaamheid, het is een begrip waar zowel bedrijven als particulieren niet meer omheen kunnen. Er zijn verschillende manieren om mee te gaan in deze duurzaamheid, maar verreweg de makkelijkste oplossing die de meeste impact heeft is simpel: zonnepanelen kopen.

Waarschijnlijk is dit niet de eerste keer dat je dit advies krijgt. Misschien ben je al serieus op zoek naar een bedrijf dat je kan helpen vanaf het eerste advies tot en met de aansluiting van gloednieuwe zonnepanelen. Ongeacht de situatie, Edit B.V. is landelijk de gecertificeerde zonnepanelen expert met ruim 20 jaar ervaring.

Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen als het gaat om zonnepanelen kopen, zonnepanelen laten plaatsen en een advies omtrent zonnepanelen? Op deze pagina leggen wij alles uit wat jij moet weten. Je kunt ook vrijblijvend contact met ons opnemen, dan nemen wij persoonlijk de mogelijkheden met je door.

Wat zijn zonnepanelen?

Het lijkt een simpele vraag, maar er komt toch wat meer bij kijken dan je in eerste instantie zou denken. Zonnepanelen, ook wel fotovoltaïsche panelen genoemd. Zijn panelen die zonne-energie op kunnen vangen en deze energie omzetten naar een elektrische lading. Deze lading kan niet direct gebruikt worden door het stroomnet en daarom gebruikt men een omvormer om de opgewekte elektriciteit om te zetten naar een spanning die op ons elektriciteitsnet aansluit. Ongeacht de situatie een opstelling heeft altijd zonnepanelen en een omvormer nodig.

Nu heb je misschien wel eens termen als efficiëntie en rendement voorbij zien komen. Toch is het goed om nog even stil te staan bij deze twee begrippen. Deze begrippen zijn eenvoudig uit te leggen:  

Lang niet alle zonne-energie die een paneel opvangt kan omgezet worden tot bruikbare stroom. Afhankelijk van het type zonnepaneel ligt dit percentage tussen de 6% en 20%. Stroom dat je uit zonnepanelen opwekt hoef je niet bij de energieleverancier te kopen. Daardoor bespaar je ieder jaar op je energierekening. Dit door slechts éénmalig een investering te doen en zonnepanelen te kopen. Daarnaast is het vooralsnog mogelijk om opgewekte energie die je niet gebruikt tegen een vergoeding te leveren aan jouw energiemaatschappij. Dit proces heet saldering en levert je geld op.

Zonnepaneel kopen

Zonnepanelen kopen doe je bij Edit B.V.

Als je de juiste zonnepanelen gebruikt, zijn er veel voordelen te noemen waarom je zonnepanelen moet aanschaffen. Met de gigantische groei van zonne-energie zijn er zowel goede als slechte zonnepanelen op de markt verschenen. Dat niet alleen, de oppervlakte waar zonnepanelen worden geplaatst moet zich wel lenen voor zonne-energie. Een verkeerde ligging, hoek of helling kan ervoor zorgen dat de opbrengst slechts een fractie is van wat mogelijk is.

Solar Topfitter gecertificeerd

Om ervoor te zorgen dat je de optimale opbrengst realiseert, raden wij je aan om alleen gebruik te maken van gecertificeerde leveranciers en installateurs. Wil je de beste en de scherpst geprijsde optie? Kies dan voor een bedrijf als Edit B.V.! Eerst voorzien wij je van een advies. Vervolgens leveren wij en installeren wij de zonnepanelen op de juiste manier. Hierdoor helpen wij jou met besparen.

Topfitter logo

Voordelen van Edit B.V. bij het kopen van zonnepanelen

Met meer dan 20 jaar ervaring kunnen onze specialisten precies bepalen waar de panelen het beste op jouw dak/terrein geplaatst dienen te worden. Dit kunnen wij tot de kWh precies berekenen. Wil je de maximale zonnepanelen opbrengst? Kies dan voor de zonnepanelen service van Edit B.V.

Zo hebben beschikken wij over alle certificeringen als topfitter en hebben we al meer dan 2000 installaties volbracht. Dit betekent het volgende voor jou als klant:

  • 99% van de installaties worden binnen 1 dag gemonteerd. Geen dagenlange bouwkraam, wij werken efficiënt.
  • Het hele traject duurt minder dan 2 maanden. Vanaf het moment dat jij interesse toont kunnen wij razendsnel schakelen. Hierdoor heb je binnen twee maanden de zonnepanelen op je dak, inclusief een omvormer die netjes geïnstalleerd is.
  • Alles onder één dak. En daar bedoelen we niet alleen onze installaties mee. Omdat wij zowel leverancier als gespecialiseerd installatiebedrijf zijn kunnen wij een stuk sneller handelen dan bedrijven met meerdere tussenhandelaren.
  • De beste zonnepanelen voor een scherpe prijs. Een bijkomend voordeel van alles onder één dak hebben, is dat wij geen extra kosten maken met tussenhandelaren of installateurs. Deze besparing rekenen we direct door naar de klant, waardoor wij een zeer scherp tarief kunnen bieden voor al onze services.

Hoe wij te werk gaan

1. Schouw op locatie

Wij doen een technische inspectie om te zien of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen.

2. Montage

Na het akkoord op de offerte plannen wij de montage in.

3. BTW-service

Als de montage is opgeleverd, zetten wij de nodige gegevens door naar onze BTW-service.

4. Solar APK

Bij het zorgeloos pakket bieden wij na een jaar een ‘Solar APK’ aan.

Financiële voordelen van zonnepanelen laten plaatsen

Voorheen kreeg je in Nederland een subsidie wanneer je zonnepanelen kocht. Dit is in 2021 echter niet meer het geval. Ondanks deze ontwikkeling zijn er genoeg (financiële) voordelen te noemen die het kopen van zonnepanelen stimuleren.

  1. Je bespaart ieder jaar op je energierekening. Zelfs zonder alle voordelen van zonne-energie is dit iets wat niet onderschat moet worden. Moderne zonnepanelen leveren heel veel stroom op. Sommige huishoudens kunnen nagenoeg energieneutraal leven en de energierekening drastisch naar beneden brengen. Zonnepanelen-opbrengst is iets waar je decennialang profijt van hebt.
  1. Je kunt de BTW van je aankoop terugvragen bij de Belastingdienst. Om duurzaam Nederland tegemoet te komen krijg je de BTW over de aankoop en installatie van je zonnepanelen terug. Hiervoor moet je wel persoonlijk een aanvraag voor doen. Edit B.V. kan je hierin altijd voorzien van advies.
  1. Saldering, alle stroom die je niet gebruikt kun je aan het elektriciteitsnet leveren. Let wel op, dit verandert de aankomende jaren. De huidige salderingsregeling geldt tot 1 januari 2023. Deze regelgeving eindigt niet direct, maar zal langzaam afgebouwd worden, waardoor het in 2031 helemaal niet meer van toepassing zal zijn. Dit is één van de redenen waarom je juist nu het meeste uit je zonnepanelen kan halen. Hoe sneller je de zonnepanelen laat plaatsen, hoe sneller je het financiële voordeel opdoet.

Doe de gratis dakcheck

Het is dan ook niet moeilijk om te zien waarom zonnepanelen kopen zo ontzettend interessant is voor zowel particulieren als bedrijven. Wil je nu direct weten of jouw perceel of huis de juiste ligging heeft om een hoog rendement te realiseren met zonne-energie? Doe de gratis dakcheck! Vul je gegevens in en wij rekenen voor je uit wat jouw opbrengst en rendement zal zijn.  

Dakscan zakelijk

Bedrijfspand verduurzamen

Weten hoeveel jullie maandelijks besparen met zonnepanelen op het bedrijfspand? Doe de zakelijke dakscan!

Dakscan particulier

Woning verduurzamen

Weten hoeveel jullie maandelijks besparen met zonnepanelen op het bedrijfspand? Doe de zakelijke dakscan!