Montage binnen twee maanden
Installatie in één dag
Aangesloten bij SGZE

Kan ik de verduurzaming van mijn woning meefinancieren in mijn hypotheek?

Veel woningeigenaren willen hun huis verduurzamen, maar vragen zich af of de kosten daarvoor kunnen worden opgenomen in hun hypotheek. Het goede nieuws is dat dit in veel gevallen mogelijk is! Het meefinancieren van verduurzamingsmaatregelen in je hypotheek biedt een slimme manier om zowel je huis energiezuiniger te maken als de kosten daarvan over een langere periode te spreiden.

Hoe werkt het meefinancieren van verduurzaming?

Bij het afsluiten van een nieuwe hypotheek of bij het oversluiten van je bestaande hypotheek kun je extra leenruimte krijgen om te investeren in duurzame maatregelen. Dit betekent dat je bijvoorbeeld isolatie, zonnepanelen, een warmtepomp of andere energiebesparende oplossingen kunt laten opnemen in het hypotheekbedrag. Banken en andere hypotheekverstrekkers staan vaak open voor dit soort investeringen, omdat het niet alleen je energierekening verlaagt, maar ook de waarde van je woning verhoogt.

Extra leenruimte voor verduurzaming

In veel gevallen kun je tot 106% van de woningwaarde lenen in plaats van de standaard 100%, zolang het extra bedrag wordt gebruikt voor energiebesparende maatregelen. Dit geeft je de mogelijkheid om verduurzaming te financieren zonder dat je direct eigen spaargeld hoeft in te leggen.

Het extra bedrag dat je leent, zorgt weliswaar voor hogere maandlasten, maar die worden vaak ruimschoots gecompenseerd door de lagere energiekosten die je door de verduurzaming bespaart.

Wat kan ik allemaal meefinancieren in mijn hypotheek?

Er zijn verschillende maatregelen die je kunt meefinancieren om je huis energiezuiniger te maken. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Dak-, muur- en vloerisolatie: Deze vormen van isolatie zorgen ervoor dat de warmte beter in je huis blijft, wat zowel je comfort als je energierekening ten goede komt.
  • Zonnepanelen: Door zelf stroom op te wekken met zonnepanelen, bespaar je direct op je elektriciteitskosten.
  • Hybride warmtepomp: Dit is een efficiënte manier om je woning te verwarmen en tegelijkertijd je gasverbruik te verlagen.
  • HR++ of triple glas: Met hoogrendementsglas verbeter je de isolatiewaarde van je ramen, wat direct bijdraagt aan een lagere energierekening.

Waarom verduurzaming financieren via je hypotheek?

Verduurzaming meefinancieren in je hypotheek biedt verschillende voordelen:

  • Lagere maandlasten op lange termijn: Hoewel je hypotheeklasten iets stijgen door de extra leenruimte, dalen je energiekosten vaak aanzienlijk. Op de lange termijn zorgt dit voor lagere maandlasten en meer financiële ruimte.
  • Waarde van je woning stijgt: Een woning met een beter energielabel is aantrekkelijker voor potentiële kopers en heeft een hogere marktwaarde.
  • Bijdragen aan het milieu: Door je huis te verduurzamen, verminder je de CO₂-uitstoot en draag je bij aan een duurzamere toekomst.

Hoe ga ik te werk?

Als je overweegt de verduurzaming van je woning te financieren via je hypotheek, zijn er een paar stappen die je kunt nemen:

  1. Bespreek de mogelijkheden met je hypotheekadviseur: Samen met je hypotheekadviseur kun je bekijken hoeveel extra ruimte je hebt om energiebesparende maatregelen te financieren.
  2. Kies de verduurzamingsmaatregelen: Bepaal welke maatregelen het meeste effect hebben voor jouw woning en energiebesparing.
  3. Vraag een offerte aan: Edit BV kan je helpen met een complete offerte voor de verduurzaming van je woning, van isolatie tot warmtepompen en zonnepanelen.
  4. Regel de financiering: Zodra de plannen duidelijk zijn, kun je samen met je hypotheekadviseur de financiering regelen en de verduurzaming uitvoeren.

Hoe kan Edit BV je helpen?

Bij Edit BV bieden we een totaaloplossing voor woningverduurzaming. We helpen je bij het kiezen van de beste maatregelen, het opstellen van een verduurzamingsplan en het aanvragen van de juiste financiering. Samen met onze partners zorgen we ervoor dat je woning klaar is voor de toekomst, terwijl je profiteert van lagere energiekosten en een hogere woningwaarde.

Heb je vragen of wil je meer weten over het meefinancieren van verduurzaming in je hypotheek? Neem contact op met Edit BV voor persoonlijk advies en een op maat gemaakte offerte.