Montage binnen twee maanden
Installatie in één dag
Aangesloten bij SGZE

Woningverduurzaming? Wat kan ik allemaal doen?

Verduurzaming van je woning wordt steeds belangrijker, zowel voor het milieu als voor je portemonnee. Maar wat houdt woningverduurzaming precies in, en welke stappen kun je nemen om jouw woning duurzamer en energiezuiniger te maken? In dit artikel geven we een overzicht van de meest effectieve maatregelen die je kunt nemen om je woning te verduurzamen.

1. Isolatie: De basis van verduurzaming

Een goed geïsoleerde woning is een van de belangrijkste stappen naar verduurzaming. Door je huis te isoleren, voorkom je dat warmte verloren gaat en bespaar je op je energierekening. Hier zijn de belangrijkste isolatiemogelijkheden:

  • Dakisolatie: Voorkomt dat warmte door het dak verloren gaat.
  • Spouwmuurisolatie: Houdt warmte binnen en kou buiten.
  • Vloerisolatie: Zorgt voor een warmere vloer en voorkomt warmteverlies via de grond.
  • HR++ glas en kunststof kozijnen: Vervang enkel of dubbel glas door hoogrendementsglas om de isolatie van je ramen te verbeteren.

2. Hybride warmtepomp: Efficiënter verwarmen

Een hybride warmtepomp is een combinatie van een cv-ketel en een warmtepomp. Dit systeem gebruikt elektriciteit en gas om je woning efficiënt te verwarmen. Het kan je gasverbruik aanzienlijk verminderen, wat goed is voor je energierekening én het milieu. Een hybride warmtepomp is een ideale stap voor mensen die willen verduurzamen zonder volledig van het gas af te gaan.

3. Zonnepanelen: Zelf energie opwekken

Met zonnepanelen wek je je eigen elektriciteit op. Dit is niet alleen duurzaam, maar levert ook direct besparingen op je energiekosten op. Zonnepanelen zijn een goede investering, en met de huidige subsidiemogelijkheden is het nu een perfect moment om over te stappen op zonne-energie.

Wat levert verduurzaming op?

Het verduurzamen van je woning heeft vele voordelen. Je bespaart direct op je energiekosten, je verhoogt het comfort in huis en je draagt bij aan een beter milieu. Bovendien verhoogt een energiezuinige woning je woningwaarde en maakt het je huis aantrekkelijker voor potentiële kopers.

Woningverduurzaming en financiering via je hypotheek

Wist je dat Edit BV samenwerkt met hypotheekadviseurs om jou als klant te laten profiteren van financieringsvoordelen? Je kunt woningverduurzaming namelijk meenemen in je bestaande of nieuwe hypotheek. Dit betekent dat je de kosten voor verduurzamingsmaatregelen, zoals isolatie of een warmtepomp, kunt spreiden over je hypotheek, wat resulteert in lagere maandlasten en een energiezuinigere woning. Bespreek de mogelijkheden met jouw hypotheekadviseur en zorg ervoor dat je optimaal profiteert van zowel verduurzaming als aantrekkelijke financieringsopties.

Wat kan Edit BV voor jou doen?

Edit BV biedt een compleet pakket aan verduurzamingsoplossingen, van advies tot installatie. Onze specialisten helpen je bij het opstellen van een plan voor de verduurzaming van je woning en zorgen ervoor dat je optimaal gebruikmaakt van de beschikbare subsidies. Of het nu gaat om isolatie, een warmtepomp of zonnepanelen, wij zorgen voor een duurzame en comfortabele woning.

Klaar om je woning te verduurzamen?
Neem vandaag nog contact op met Edit BV voor een vrijblijvend adviesgesprek. Samen maken we jouw woning klaar voor de toekomst!